FILMPPROJEKTER

FILMMANUSKRIPTER – eksempler & uddrag

Spillefilm, Animationsfilm, Kortfilm & Serielle formater.

MANUSKRIPTFORFATTER: TANIA VIIT KUSK 

WORK IN PROGRESS

“ZEBRA AKADEMIET – WILLIAM’S DYRESKOLE”      

Manuskriptforfatter og film idé: Tania Viit Kusk

‘ZEBRA AKADEMIET – WILLIAM’S DYRESKOLE’  er en animationsfilm / tegnefilm, som adapteres på baggrund af et eksisterende børnebogsmanuskript af Tania Viit Kusk.

PITCH 

Den afrikanske Savanne optræder som vigtigste lokation i børnebogsmanuskriptet “Zebra Akademiet – William’s Dyreskole”  – en humoristisk dansk/afrikansk  “mowgli-inspireret” fortælling om den modige, tapre og eventyrlystne dreng, William Syvsover, og de enorme strabadser han må igennem for at få ægte indblik i afrikansk wildlife, hvor missionen for William Syvsover ender med, at han skal prøve på at redde aldverdens truede dyrearter fra at uddø.

Læs mere om børnebog- og tegnefilmprojektet på www.booomerang.dk – eller følg linket:

https://www.booomerang.dk/?post_type=project&p=62720

‘SORT TIRSDAG’  

Manuskriptforfatter og film idé: Tania Viit Kusk

Spillefilmen / Mini serien, ‘Sort tirsdag’ er et absurd, nervepirrende spændingsdrama.

PITCH

SORT TIRSDAG er en absurd og rå lidelseshistorie/skæbnefortælling, i familie med den psykologiske thriller.  Historien handler om en taxachauffør, der er tidligere militærmand, som på en ganske alm. tirsdag tager en tilfældig kunde op. Dagen viser sig at blive skelsættende for taxachaufføren, som i løbet af historien indhentes af sin egen fortid..

‘PENDUL’ 

Manuskriptforfatter og film idé: Tania Viit Kusk

Ungdomsromanen / Ungdomsfilmen,  ‘Pendul’ er et mix af sci-fi og psykologisk thriller.

PITCH

PENDUL er en coming-of-age historie om den 16-årige teenagepige, Popsie, som er “cutter”, og  lige droppet ud af 1. G. i Gymnasiet, fordi hun ikke følte sig helt klar. Stuck i en tilværelse som hashafhængig, flirtende med stoffer-hipster-cool tøs, men også tiltagende sumpende og adfærdvanskelig “bybums”, sendes hun af sine bekymrede velhaverforældre på en ‘Aktiv Summercamp’ for sårbare og socialt belastede unge’ langt oppe i vildmarkslandet, Småland, i det sydlige Sverige. Her er det meningen man kan blive “resocialiseret”.

Men aldrig så snart er de unge ankommet til lejren, førend et gruopvækkende rædsels-scenario oprulles… De unge begynder at eksperimentere med hypnose, mens et hjemmelavet pendul baner vejen for en række mystiske hændelser som mere end antyder, at der må  hvile en forbandelse over stedet, hvor de unge befinder sig.

Genre: Action, adventure, thriller.

‘NEDFALD’ (Alternativ titel: ‘NEDSLAG’)

Manuskriptforfatter og film idé: Tania Viit Kusk

Katastrofefilmen (miniserie) med arbejdstitlen, ‘NEDFALD(NEDSLAG)  er en Dansk / Russisk spion thriller.

PITCH

En ung, kvindelig københavnsk tandlægestuderende får i miniserien, “NEDFALD” brug for hjælp til at gennemføre missionen med infiltreringen af den russiske Mafias hovedkvarter i hhv. Rusland, Holland, Tyskland, Belgien, Dubai og Finland. Men hvor finder man hjælp, når man samtidig er den eneste, der kan siges at være direkte bindeled til de virkelige russiske bagmænd, som for FBI åbenlyst truer med at undergrave og trænge igennem  Nato’s hemmelige sikkerhedsarbejde.

En dybdeborende historie om russisk spionage i DK/Norden, om østeuropæisk  versus amerikansk propaganda, og om hvordan den Russiske Mafia sammen med en række andre lande som en ny, ukendt terrorbevægelse kommer til Danmark, for at gøre os og vore nabolande til ‘scapegoats’ i et større politisk magtspil mellem stormagterne, USA, Rusland og Kina.

Et levende, troværdigt og gruopvækkende nutidsdrama, som handler om skjult, usynlig terror mod Danmark og Norden.

Historien er inspireret af virkelige begivenheder.

Genre: Action, adventure, thriller.

‘HYTTETUREN’

Manuskriptforfatter og film idé: Tania Viit Kusk

HYTTETUREN  er en voksen julekalender / julekammerspil i 24 afnsit.

Juleaften danner rammen om “HYTTETUREN”, en æggende, sprudlende og humørfuldt, bragende sort julekomedie om kerneværdier og familiehemmeligheder, parhold, løgn, sex, jalousi og hævn, men også om racefordomme sat i en ny kontekst.

PITCH

En moderne sammenbragt storfamilie ved ikke, hvad de skal med julen, og bliver enige om holde den i en lejet  hytte i Tyskland.  Julen kulminerer uheldsvangert i en verden af kaos, panik og tumult, da de stik imod al forventning bliver taget til gidsler og et sandt mareridt begynder.

Genre: Fiktion, moderne soap, komedie.